Om oss

”Svensk design- och möbelbransch ska upplevas som världsledande”

Interior Cluster Sweden är ett möbel- och inredningskluster av företag; möbelproducenter, formgivare, underleverantörer och kommuner som stöttar det lokala näringslivet. Möbelklustret är en nationell medlemsorganisation med uppdrag att sammankoppla lokala och regionala intressenter och företag i branschen. Målet är att stödja medlemsföretagen att generera hållbar tillväxt, ökad lönsamhet samt sysselsättning vilket görs genom projektsamverkan.

Interior Cluster Sweden ägs av föreningen Det Svenska Möbelklustret som i praktiken är det geografiska området Småland, Västra Götaland och Skåne. Tillsammans med design-, möbel- och inredningsbranschens företrädare, möbelproducenter och underleverantörer är Interior Clusters största uppgifter att:


Vara en samlingsplats och agera på egna och andra arenor
Skapa intresse för branschen regionalt, nationellt och internationellt
Sprida kunskap om form och teknik för ökad konkurrenskraft

Klustret välkomnar aktörer inom design-, möbel- och inredningsbranschen samt intressenter och akademier att bli medlemmar. Ambitionen är att samverka kring kända frågor som digitalisering, internationalisering, cirkulär ekonomi, kompetensutveckling och innovation men också med frågor som kommer härnäst: vilka är makrotrenderna och vad behövs för att nå tillväxt och ökad lönsamhet i branschen framöver. Vi strävar efter att synliggöra medlemsföretagen i digitala kanaler för att tillsammans kunna växa och nå ut i världen.

 

BLI MEDLEM    

 


Styrelsen

 

 

STYRELSEN

Thomas Wilsson Platschef Kinnarps AB (ordförande), Tove Sventoft VD Sibab,
Thomas Johannesson VD Materia group, 
Erik Lundh VD Källemo,
Anki Hansson VD Värnamo Näringslivsbolag, Johan Thorsell Näringslivschef i Vaggeryd kommun,
Birger Boström VD Tranås United, Mattias Peterson Näringslivschef i Tibro kommun, 
Jörgen Carlsson VD Carlsson smide,  Martina Lundin Örnestad från Ljungsåsa och
Therese Friman Näringslivsutvecklare i Växjö kommun.