Nyheter

Svensk Möbelindustri flyttar in i Stockholms Auktionsverk tillsammans med Beckmans Designhögskola

Svensk Möbelindustri flyttar in i Stockholms Auktionsverk tillsammans med Beckmans Designhögskola

Svensk Möbelindustri flyttar in i Stockholms Auktionsverk tillsammans med Beckmans Designhögskola
Unik hyllning till det hållbara!

Auktionsvisning, digitalt guidad tur, digital sändning av talks och onlineauktion. Den 8–13 februari intar svensk möbelindustri Stockholms Auktionsverk med visningen Inside Swedish Design @Stockholm Design Week 2021.
 
Tillsammans med Beckmans Designhögskola förvandlas Auktionsverkets anrika lokaler på Nybrogatan till ett showroom för svensk möbelindustri. Självklart med fokus på digitala visningar.
 - Det här är en hyllning till vår hållbara och unika möbelindustri. Att få göra denna visningi  samarbete med Stockholms Auktionsverk och Beckmans Designhögskola är en fantastisk möjlighet att sätta svenskmöbeldesign på världskartan, säger Anna Rosenqvist, VD för Interior Cluster Sweden som är arrangör.

Inside Swedish Design för samman Sveriges främsta möbelproducenter med branschens nya stjärnor. Tillsammans skapar man en ny scen och en digital mötesplats i designvärldens finrum, Stockholms Auktionsverk på Nybrogatan.

Unikt samarbete
Visningen, som sker i samband med Stockholm Design Week, är unik.
- Jag tror aldrig tidigare att Sveriges främsta möbel- och belysningsföretag har ställt sig bakom en gemensam aktivitet i Sverige på det här sättet. Det gör arbetet unik, säger Christine Ingridsdotter, projektledare för Interior Cluster Sweden.

Hållbarhet i Stockholms Auktionsverk
I år tar Interior Cluster Sweden tillsammans med företag, Beckmans Designhögskola och Stockholms Auktionsverk nästa viktiga steg när det gäller att lyfta fram och visa upp det unika med den svenska design- och möbelindustrins sätt att vara och arbeta. Nämligen hållbarhet.
 - Det känns viktigare än någonsin att vi tillsammans visar upp hur duktiga vi är. Hållbarhet i alla led och samverkan mellan små och stora är framtiden, säger Anna Rosenqvist, VD för Interior Cluster Sweden.
 
Auktionsvisningen för samman svensk möbelindustri för att skapa en scen, ett nav under Stockholm Design Week. Det blir en digital och i viss mån fysisk mötesplats med visning  och talks som sänds digitalt från Stockhoms Auktionverks lokaler på Nybrogatan. Satsningen arrangeras av möbelklustret Interior Cluster Sweden i  samverkan med Beckmans designhögskolaSvenskt Trä och Swedish Design Movement, det regeringsinitierade designprogram som syftar till att profilera Sverige som designland internationellt och som från och med 2021 kommer att ledas av Svenska institutet. 
 
Företag som deltar i visningen är; Abstracta, Albin i Hyssna, Baux, Bolon, Blå Station, Dux, Efg, Folkform, Fabrikant, G.A.D, Gemla Fabrikers, Green Furniture, Gärsnäs, Johanson Design, Källemo, Lammhults, Mylhta, Nola, Offecct, Ogeborg, Steel by Göhlin, Stolab, Storängen Design, String Furniture, Välinge Innovation och Zero.

Auktionsverket blir scen för nya möbler och design som aldrig tidigare visats. Det blir en visning av möbler från deltagande företag och alumner från Beckmans Designhögskola som byggs upp tillsammans med designern Sara Sjöbäck och nyetablerade formgivare. Det blir digitala visningar, guidad tur och program med talks, allt självklart på digital basis.
-För oss är det viktigt att ge möjligheter för nyetablerade designer att nå en större målgrupp och skapa intresse för vad ny design handlar om idag. Att samverka med de mest etablerade aktörerna inom design och möbelproduktion kring visning, digital plattform och seminarier ger ett ovärdeligt kunskapsutbyte, säger Annika Berner, chef externa relationer på Beckmans Designhögskola.

Onlineauktion
Höjdpunkten för visningen den 8–13 februari blir en onlineauktion med föremål från de främsta möbelföretagen i Sverige.
- Stockholms Auktionsverk har en stor internationell kundkrets och är känt för sina exklusiva auktioner. Vi tror att auktionen och designeventet kommer att locka en stor och designintresserad publik. Allt från privatpersoner till branschfolk och inredare, säger Anna Rosenqvist, VD för Interior Cluster Sweden.

Digitala designmöten
Visningen Inside Swedish Design förväntas kunna ta emot ett begränsat antal gäster fysiskt, den nya utmaningen är att knyta samman visningen och företagen med besökarna digitalt.
 - Självklart hade vi ju önskat att kunna bjuda in mycket människor fysiskt till Nybrogatan. I nuläget ser vi inte den möjligheten varken för oss svenskar eller för våra utländska gäster. Istället fokuserar vi på att göra eventet så digitalt som möjligt och följer självklart gällande restriktioner, säger Anna Rosenqvist, VD för Interior Cluster Sweden.
 
“Svensk design - ett självklart val”
Digitalt eller inte. För arrangören Interior Cluster Sweden är samarbetet en unik möjlighet att sätta svensk möbeldesign på världskartan.
- Vi vill visa upp och öka medvetenheten om den internationellt framgångsrika svenska möbel- och inredningsindustrin. Att få visa hur vår fria tillgång till natur och skog, värderingar och perspektiv på hållbarhet representerar och utmärker vår svenska designnation. Vi vill att valet av svensk design och tillverkning ska vara uppenbart och självklart, säger Christine Ingridsdotter, projektledare för Interior Cluster Sweden.


Kontakt
Anna Rosenqvist
VD Interior Cluster Sweden,
072-748 58 28
anna.rosenqvist@interiorcluster.se

Christine Ingridsdotter
Projektledare Interior Cluster Sweden
076-308 24 00
christine.ingridsdotter@interiorcluster.se

Pressbilder

 

Filmen RESPECT - Inside Swedish Design ingår i samarbetet Inside Swedish Design som har till syfte att främja medvetenhet, värderingar och innovativa element i den svenska designindustrin. Världsledande företag och internationellt kända designers samarbetar tillsammans med nästa generations talanger och vetenskap för morgondagens interiörlandskap.