Nyheter

En lyckad Möbelriksdag

En lyckad Möbelriksdag

Möbelriksdagens 2020 är över och vi gläds av en fantastiskt lyckad dag!

Under två dagar, 5-6 mars, samlades möbelbranschen för årets upplaga av Möbelriksdagen. Förutom gästande HKH prins Carl Philip och ett digert antal föreläsare, arrangerades besök i Lammhult samt Ikeas designmuseum i Älmhult dag 2.

Huvudtemat för Möbelriksdagen 2020 var "Design, möbler och framtid" och leddes under dagen av talman Anne Marchal. En av huvudtalarna var Torbjörn Lööf, koncernchef för Inter IKEA Group, som gav Ikeas syn på branschens strukturomvandling och framtida tillväxt. Nirvan Richter, arkitekt och grundare av Norrgavel, höll ett uppskattat föredrag om sin syn på hållbarhet. Lena Ek, ordförande i Södra Skogsägarna och David Johnsson, TMF höll också intressanta föredrag under förmiddagen.

Efter lunch fortsatte dagen med seminarier inom branschområden som småländskt ledarskap, cirkularitet, strukturomvandling, Agenda 2030 samt internationalisering. Eftermiddagen avslutades med att få höra Nadia Tolstoy, Tengbom framtidsspana och berätta mer om framtidens kontor.

Avslutningsvis lämnade Anna Tenje, kommunstyrelsens ordförande i Växjö över stafettpinnen till Vaggeryds kommun som arrangerar nästa års Möbelriksdag innan en branschmiddag på PM och Vänner väntade med mat, underhållning och prisutdelningar. Här hittar ni alla pristagare och motiveringar som delades ut under kvällen.

Andra dagen kunde deltagarna välja att besöka Lammhult och Älmhult. Dagen i Lammhult inleddes på Abstracta i deras alldeles nya showroom där deltagarna fick vi lyssna på ett lärorikt föredrag om akustik. Deltagarna fick sedan titta in i produktionen på både Lammhults Möbel och Ljungsåsa. Efter en lunch fick besökarna en guidning på Museum Sjöberg Collection. 

I Älmhult fick besökarna lyssna på flera olika föredrag och se Svensk Forms nya utställning "Röster som håller".


En kort resume från dagen!
 
Anna Rosenqvist tillsammans med landshövding Marian Arnholm och HKH prins Carl Philip.
 
Scenen möblerades tillsammans med Norrgavel.
 

Överlämningen från Växjö kommun till Vaggeryds kommun.