Nyheter

Svensk möbelindustri i Paris!

Svensk möbelindustri i Paris!

Filmen Respect – Inside Swedish Design är en hyllning till vår hållbara och unika svenska Nu är det dags för den prisbelönade filmen RESPECT Inside Swedish Design att lanseras i Frankrike. Imorgon den
5 september premiärvisas filmen på franska i samband med Paris Design Week, på Svenska Institutet i Paris. 
Filmen visades första gången på möbelmässan i Stockholm och har sen dess också blivit prisbelönad i Tyskland. 

Filmen Respect - Inside Swedish Design är en hyllning till vår hållbara och unika svenska möbelindustri. Premiärvisningen på franska sker lördagen den 5 september klockan 15.30 tillsammans med Svenska Institutet i Paris i samband med ett öppet hus i deras lokaler.  
 
Interior Cluster Sweden har också förmånen att representeras på plats i Paris av formgivaren Charlotte von der Lancken och inredningsarkitekten Jonas Bohlin. De kommer i samtal med fransk journalist att betona svensk design och produktion, allt i syfte att stärka svensk möbelindustris position på den internationella kartan.  
Franska journalister och arkitekter är inbjudna till premiärvisningen och ges möjlighet till samtal för att lyfta de perspektiv på hållbarhet som idag präglar svenska möbel- och inredningsindustrin och som representerar och utmärker Sverige som designnation. Eventet sätter  fokus på den svenska möbelindustrin och hållbar produktion.  Läs mer om de deltagande företagen här.

Filmen är unik
– Aldrig tidigare har Sveriges främsta möbel- och belysningsföretag gemensamt ställt sig bakom en film. Det gör filmen unik både för sitt budskap och för kraftsamlingen bakom, säger Christine Ingridsdotter, projektledare Interior Cluster Sweden.

– Här visar vi tillsammans för våra viktiga internationella marknader upp vår påverkan av tillgången till natur och skog, vilka värderingar och perspektiv på hållbarhet som representerar och utmärker vår svenska designnation, säger hon.

Länk till filmen RESPECT Inside Swedish Design

Filmen är gjord tillsammans med Abstracta, Blå Station, Fabrikant, Glimåkra of Sweden, Kinnarps, Källemo, Lammhults, Materia, NC Nordic Care, Nola, Offecct, Skandiform, Stolab, String, Zero och Örsjö. Med hjälp av Carlssons Smide, Gemla Fabrikers, Målerås glasbruk, RISE, Science Park Borås, The Swedish School of Textile, WOG metall, Åberg & Söner och formgivarna Jonas Bohlin, Lisa Hilland och Charlotte von der Lancken. 

Pressbilder finns här

Kontakt
Anna Rosenqvist, VD Interior Cluster Sweden
+46 72 748 58 28, anna.rosenqvist@interiorcluster.se
Christine Ingridsdotter, Projektledare Interior Cluster Sweden
+46 76 308 24 00, christine.ingridsdotter@interiorcluster.se