Nyheter

Möbelriksdagen 2019

Möbelriksdagen 2019

Möbelriksdagen 2019 startades upp med ett frukostmöte tillsammans med Tranås United på Holavedsgymnasiet i Tranås. Landshövding Helena Jonsson förklarade möbelriksdagen öppen och lämnade över till talman Johan Wester som med bravur ledde dagen. Möbelriksdagen fortlöpte med en rad kända talare under intressanta rubriker som ”hållbar tillväxt”, ”gränslös handel” och ”det offentliga rummet i förändring”. Scenen gästades av bland annat David Jonsson, VD, TMF, Emil Högberg, Statssekreterare på Näringsdepartementet, Karin Johansson, VD, Svensk Handel, Stefan Fölster, Chef Reforminstitutet, Caroline Tottie, SKL, Mats Widbom, VD, Svensk Form och Erik Nissen Johansen, Creative Director på Stylt Trampoli samt en rad andra branschföreträdare. Möbelriksdagen bjöd även på ett intressant seminarieprogram som omfattande 6 olika seminarier där viktiga branschämnen diskuterades. 

Första dagen rundades av med en branschmiddag i Parkhallen. Under kvällen uppmärksammades årets bästa företagsprestationer och priser delades ut till CEOS som ”Årets arbetsplats”, Nevotex som ”Årets Underleverantör”, Cecilia Ask Engström, TMF, som ”Årets möbelpersonlighet” och den storsatsande möbelproducenten Fogia tog hem priset för ”årets exportsatsning”. Sist men inte minst delades ”Årets hederspris” ut till en av Möbelriksdagens grundare, Johan Sjöberg. Johan Wester och Växjös kommunalfullmäktiges ordförande, Bo Frank bjöd på ett stämningsfullt avslut av en lyckad första dag.

Möbelriksdagen fortsatte den andra och avslutande dagen den 22 mars. Programmet genomfördes på Materia och presenterade utvecklingsprojektet ”Innovation Square”, som ska bidra till utveckling av innovativ form och teknik för internationell konkurrenskraft. Projektets fokus ligger på svenska inredningsföretags omställning mot en hållbar produktion i en cirkulär ekonomi. Programmet innehåller även en matchning mellan designers och möbelproducenter.

När Möbelriksdagen 2019 avslutas i Tranås lämnas stafettpinnen över till Växjö, som nästa år blir arrangörer för eventet.

” Växjö ser med stor glädje och entusiasm fram emot att få stå värdar för nästa års Möbelriksdag! Vi är stolta över att aktörer som Linnéuniversitetet och företag i Växjö/Lammhult är betydelsefulla spelare i den leverans som sätter Sverige på den internationella möbel-och designkartan”

- Anna Sjödahl, näringslivschef Växjö Kommun