Nyheter

Inside Swedish Design @Stockholm Design Week 2021

Inside Swedish Design @Stockholm Design Week 2021

Det känns viktigare än någonsin att lyfta fram det positiva i den svenska möbelindustrins sätt att vara och arbeta. Hållbarhet i alla led och samverkan mellan små och stora är framtiden!

En auktionsvisning i samband med Stockholm Design Week 8-13 februari för samman svensk möbelindustri för att skapa en scen, ett nav under Stockholm Design Week. Under rådande omständigheter ligger fokus på att göra visningen så digitalt som möjligt. På så sätt möjliggöra vi för alla intresserade, internationella som svenska, att ta del av programmet oavsett om man är i Stockholm eller inte.

Det blir en digital och fysisk mötesplats med visning och talks som sänds från Stockhoms Auktionverks lokaler i Stockholm. Satsningen arrangeras i samverkan med Beckmans designhögskola, Svenskt Trä och Swedish Design Movement.

 

Inside Swedish Design @ Stockholm Design Week 2021 - en hyllning till den hållbara och unika svenska möbelindustrin

Visningen ”Presence and Innovation” kommer att kureras av designern Sara Sjöbäck och alumner från Beckmans. Vi lyfter branschens styrkor i förhållande till den övriga världen generellt, och positionerar den inom hållbar design. För att lyfta de deltagande företagen behandlas objekten som utställningsföremål. Företag som deltar i visningen är: Abstracta, Albin i Hyssna, Baux, Bolon, Blå Station, Dux, Efg, Fabrikant, Folkform, G.A.D, Gemla Fabrikers, Green Furniture, Gärsnäs, Johanson Design, Källemo, Lammhults, Mylhta, Nola, Offecct, Ogeborg, Steel by Göhlin, Stolab, Storängen Design, String Furniture, Zero och Välinge Innovation.

Förutom visning kommer vi att erbjuda virtuellt guidad tur, digitala sändningar av talks och intervjuer samt karta över deltagande företagens showroom. Stockholms Auktionsverk kommer att arrangera en onlineauktion med produkter från deltagande företag.

Visning och talks bygger på filmen Respect-Inside Swedish DesignVi fortsätter att visa upp och öka medvetenheten om den internationellt framgångsrika svenska inredningsindustrin, för inhemska kunder och journalister samtidigt som branschens fokusmarknader för export får ta del av och bättre förstå hur vår fria tillgång till natur och skog, våra värderingar och perspektiv på hållbarhet representerar och utmärker vår svenska designnation.

Vill du veta mer och delta kontakta: Christine Ingridsdotter, christine.ingridsdotter@interiorcluster.se