Nyheter

Vinnare på årets Möbelriksdag

Vinnare på årets Möbelriksdag

 

Efter en fullspäckad dag har vi rundat av Möbelriksdagens första dag med en fantastisk middag i Parkhallen. Vi ser tillbaka på året som gått och har delat ut priser för årets bästa prestationer. Grattis till kvällens alla vinnare!
 

Årets arbetsplats – CEOS
"Årets arbetsplats är konkurrenskraftig och lönsam vilket till stor del beror på det personliga engagemang som varje medarbetare bidrar med. I personalen mixas medarbetare som följt företaget i många år med nyare medarbetare som tillsammans skapar en dynamisk arbetsplats där alla jobbar mot samma mål. 

Företaget skapar helhetslösningar genom att tidigt i sina projekt bestämma fokus tillsammans med kunder och leverantörer. Vare sig det gäller att ta fram små eller stora volymer har de en logistiklösning för omgående leverans till alla Sveriges hörn. 

En framgångsfaktor för ett lönsamt inrednings- eller möbelprojekt är materialvalet.

Företaget har skapat sig en särställning på marknaden bland annat med en utställning i Stockholm där kunderna kan se de det breda sortimentet och företagets satsningar på nya material."

 

Årets underleverantör – Nevotex
"Årets underleverantör har gamla anor men är samtidigt innovativ, nyfiken och kreativ. Idag är företaget landets ledande grossist inom sitt område och har dessutom etablerat sig internationellt. För att bli ännu effektivare görs just nu den största investering någonsin, i form av ett om- och tillbyggnadsprojekt.

Företaget har tagit ett kliv upp i värdekedjan genom att erbjuda möbelindustrin ett komplett sortiment av både importerade och inhemska produkter, tillsammans med ett utvecklat och breddat sortiment för offentlig miljö. Det är en kompetent och affärsmässig underleverantör som agerar med kunder och leverantörer i fokus."

 

Årets exportsatsning – Fogia
"I trettio år har det här företaget skapat möbler och skräddarsydda lösningar för privata hem, kontor, restauranger och hotell. Med rötter i skandinavisk design samarbetar företaget med samtida designers och skapar med hjälp av genuin kunskap om hantverk och konstruktion produkter med hög kvalitet, graciös elegans och god funktion.

Företaget har kunder och återförsäljare över hela världen och tar nu ytterligare ett kliv genom att satsa hårt på export. Det är en satsning med ambitioner: företaget öppnar inom kort sitt eget showroom i New York,
räds inte förändringar och vågar pröva nya affärsmodeller. "

 

Årets möbelpersonlighet – Cecila Ask Engström
Visionen är att svensk trä- och möbelindustri bygger och inreder världen, industrin är hållbar och globalt konkurrenskraftig samt har de bästa förutsättningarna för tillväxt, alla hinder för företagande är undanröjda.

Årets möbelpersonlighet fokuserar på områden som marknad, miljö & hållbarhet, utbildning, teknik, orskning & utveckling, produktion, näringspolitik samt internationellt samarbete och har den respektingivande titeln ”chef branschutveckling”. Hon för fram branschens intressen gentemot politiker, myndigheter och andra intressenter på ett förtjänstfullt sätt.

 

Årets hederspris – Johan Sjöberg
Få personer har en så tydlig identitet som årets hederspristagare.

Att ta över ett företag som bär familjens gener kan vara en stor utmaning. Att inte bara ta över, utan dessutom driva en utveckling som innebär expansion för en ort kräver entreprenörskap, affärsmannaskap, nyfikenhet och envishet. Årets hederspristagare har visat prov på detta under hela sin karriär. 

Vår hederspristagare är en stöttepelare, rådgivare, inspiratör och opinionsbildare. Han har befattningar i 16 bolag, 133 nätverkskopplingar och är enormt generös med att dela med sig av såväl nätverk som kunnande om småländska klassiker. Han har smak för mat, goda drycker och ostkaka och initierar gärna spektakulära event. Sist men inte minst är han en av initiativtagarna och grundare till det svenska möbelklustret Interior Cluster Sweden. 

 

    

Årets Arbetsplats – Ceos                                                       Årets Underleverantör – Nevotex

     

Årets Möbelpersonlighet – Cecila Ask Engström             Årets Hederspris – Johan Sjöberg