Nyheter

Innovationer ska stärka svensk möbelindustri

Innovationer ska stärka svensk möbelindustri

En lampa som lyser med solenergi, en trappa som spelar en pianoskala när du går och en stol av svenskt ull. Det är några av de möbelprototyper som visades upp i Do-tank Center i Borås den 28 november i samband med avslutningen av Innovation Square. 

I augusti 2018 på svenska Trä & Teknikmässan i Göteborg fick svenska formgivare följande utmaning:

”Är du formgivare eller möbelproducent och har en nytänkande, imageskapande, uttrycksfull idé? Nu vill vi hitta nya innovativa produktidéer som kan lyfta möbel- och inredningsbranschen och stärka Sveriges roll på den internationella marknaden.”

Sagt och gjort, det blev startskottet på ett delprojekt inom Innovation Square som under torsdagen hade sin avslutningsutställning med ett 15-tal formgivare som antagit utmaningen och som presenterade sina prototyper i full skala.

På plats för att titta närmare på verken var Dan Ihreborn, svensk formgivare med över 30 års erfarenhet i branschen och som har designat för många välkända möbel- och inredningsföretag.

– Med Innovation Square hoppas vi kunna bidra till att svenska formgivare och producenter ska hitta nya exportmarknader och volymer, säger han.

 

     

Läs mer om dagen och se fler bilder här!

 

Charlotte von der Lancken har tillsammans med RISE designat lampan Lattice. Läs mer om Charlotte von der Lancken, en av formgivarna här.
Innovations Square är ett samverkansprojekt mellan Science Park Borås, Smart Housing Småland och Interior Cluster Sweden som delfinansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden med Tillväxtverket som förvaltande myndighet.
Foto Henrik Grönberg, Science Park Borås