Nyheter

Årsmöte på Nationalmuseum

Årsmöte på Nationalmuseum

 

Inbjudan

Styrelsen för Svenska Möbelklustret och Interior Cluster Sweden AB inbjuder till besök och en specialvisning på Nationalmuseum samt årsmöte och bolagstämma.

Svenska Möbelklustret har fått en unik möjlighet att få en guidad tur genom den senare delen av tidslinjen. Från 1950-talet då man talade om” Scandinavian design” efter framgångsrika utställningar i USA fram till vår tids industridesign, bruksföremål och möbeldesign som visas tillsammans medtextilier skapade för en offentlig miljö. De guidade turen avslutas med en kortare föreläsning av Cecilia Robach.

DAG Torsdag den 25e april, 2019

TID 13.00–17.00

PLATS Nationalmuseum, Södra Blasieholmshamnen, Stockholm

ANMÄLAN senast den 18 april till Anna Rosenqvist, VD anna.rosenqvist@interiorcluster.se eller 072-748 58 28
Pris för deltagande som inte är anställd på ett medlemsföretag är 175:- ex moms.

PROGRAM

13.00 Samling och registrering

13.15 Välkomna!

13.30 Föreläsning av Ceclia Robach

14.30 Fika 

15.00 Årsmöte i Svenska Möbelklustret ideell förening ca 16.30 Bolagsstämma i dotterbolaget Interior Cluster Sweden AB

17.00 Tack & hejdå

 

Massor av möbler som imponerar! 

Nationalmuseums nya restaurang är inredd med nyritade möbler, armaturer och bruksföremålspeciellt för de specifika rummen.

Projektet har tagit många år, involverat många formgivare och ett flertal producenter som är medlemmar i det svenska möbelklustret, Interior Cluster Sweden. Mest ambitiös är inredningen i restaurangen där där ett åttiotal nya produkter som tillverkats av cirka 20 olika producenter har tagits fram. Bland de medlemsföretag som syns med sin design och nyritade produkter finns bl.a Swedese, Offecct, Källemo, Gärsnäs, Fogia, Zero och Örsjö. Möbelproducenterna har fått stöd från underleverantörer som Svensson & Linnér och Carlssons Smide & Järnaffär, också medlemmar i möbelklustret.